🌍 Cesta na sever, aneb první TRVL.cz Meetup se blíží! Registrujte se zdarma.

menu

Přímé lety z Prahy na Island jsou zpět! Play nabízí cesty 2x týdně

Martin & Tina 25. 04. 2024
Cestování

Hlavní návštěvnická sezóna Islandu je zpět! Potvrzuje to i návrat pravidelné linky Praha – Keflavík, která je nejjednodušším způsobem, jak se na tento ostrov ledu a ohně z Česka dostat. Ve čtvrtek 25. 4. 2024 totiž odletěl první spoj na této trase, a to v rámci letecké společnosti Play.

Play patří mezi jednu z nejnovějších leteckých společností v Evropě – jde o islandského nízkonákladového dopravce. Ten aktuálně nabízí spojení mezi Českou republikou a Islandem dvakrát týdně, konkrétně ve čtvrtek a v neděli, a to za ceny už od 70 eur za jeden směr (zhruba 1 800 Kč). Pokud se tak chystáte vydat vstříc novým dobrodružstvím a objevovat majestátní vodopády, nekonečné černé pláže, sopky a ledovce, může pro vás být právě Play vhodnou volbou.

Při troše štěstí se vám před příletem naskytne pohled na aktivní sopku.

Berlín jako alternativa

Alternativou pro cestu z Prahy může být ještě linka Berlín – Keflavík, kterou má Play v nabídce v podstatě celoročně. Například my právě tuto variantu zvolili při naší (zatím) poslední cestě na Island letos na začátku února. A právě díky této zkušenosti můžeme potvrdit, že společnost Play je dobrou volbou. Do flotily této společnosti patří například moderní Airbusy A321 neo a jistě, vybavení letadla je strohé, bez jídla v ceně či obrazovek v sedadle před vámi – pořád je ale potřeba myslet na to, že hlavním cílem této letecké společnosti je vás bezpečně a levně dopravit do cílové destinace. A to Play splňuje naprosto bez problémů.

TIP: Pro vaší cestu na Island máme připravený našlapaný itinerář na 5 – 7 dní, díky kterému zažijete to nejlepší z jihovýchodního pobřeží Islandu.

I v porovnání s ostatními aerolinkami, se kterými máme při cestě na Island zkušenost – Smartwings a Lufthansa – Play obstálo opravdu velmi dobře. Ať už organizací, moderním a čistým letadlem či takovou drobností, jako je oblečení stewardů. Nečekejte totiž žádné strojené šátečky, ale pohodlný červený oblek s bílým tričkem a bílými Nike Airforce.

Let bychom tedy měli – co dál? Naprostou nutností při návštěvě Islandu je půjčení auta. Právě auto vám totiž dá naprostou svobodu v tom, která místa a kdy navštívit. Řízení na Islandu je navíc zejména v letní sezóně naprosto bez problémové a není se čeho bát. Díky TRVL.cz navíc získáte 5% slevu u Blue Car Rental, a to při rezervaci vozidla skrze tento odkaz.

Nyní už jen zbývá pořádně naplánovat každý den tak, abyste využili svou dovolenou opravdu na maximum. Veškeré informace o Islandu, včetně krásných míst, praktických informací i konkrétních itinerářů najdete přímo na TRVL.cz a pokud budete chtít s vaší cestou pomoci, neváhejte využít náš Itinerář na míru. Moc rádi vám s plánováním cesty pomůžeme. Cestování zdar 👋.

Nemáš čas na plánování?

Sestavíme ti itinerář přesně na míru. Rychle, přehledně a podle našich osobních zkušeností z cest po celém světě. Již od 1 990 Kč.

Zjistit více

Přečtěte si také

Všechny články
Cestování

Jak vyfotit polární záři? Tipy na focení fotoaparátem i telefonem

Martin & Tina 20. 02. 2024

CestováníBlog

Kempování v Norsku aneb skutečný příběh divokého kempování s obytňákem

Marty the Van 16. 02. 2024