menu
Manarola - La Spezia, Ligurie Manarola - La Spezia, Ligurie Manarola - La Spezia, Ligurie
Ověřeno MěstoVyhlídka
Otevírací doba

Neustále otevřeno

Časová náročnost

1 - 3 hodiny

Náročnost

Střední náročnost

Parkování

V okolí

Posella, Acquarino • Více
Občerstvení

K dispozici

Děti

Vhodné pro děti

Psi

Vhodné pro psy

Dron

Nespecifikováno

Manarola je jedno z nejhezčích městeček na severu Itálie, které je součástí krásného regionu Cinque Terre. Jedná se o nejstarší z pěti vesnic Cinque Terre. Manarola leží na skalnatých útesech 70 metrů nad mořem. Tím pádem tým máte nádherné výhledy​​. Je to druhé městečko v Cinque Terre, které přijíždíte v směru z La Spezie a patří mezi nejfotogeničtější vesnice s charakteristickými barevnými domy na skalnatých věžích, vyhlížejícími na úzké uličky a hlavní ulici​​. Manarola je známá svým sladkým vínem Sciacchetrà a cennými středověkými památkami.

Co se týče zážitků, Manarola nabízí bohatou paletu aktivit, od ochutnávek místních vín po návštěvu krásných kostelů, starobylých domů a dokonce i hradu​​. Kromě toho můžete v Manarole najít i malebné uličky a vyhlídky, které jsou ideální pro procházky a fotografování.

V okolí jsou krásné vinice s možností natočení vína z lokální produkce. Doporučujeme tam posedět a to ideálně při západě slunce.

Pokud jde o jídlo, určitě byste měli vyzkoušet místní speciality. Víno Sciacchetrà je vynikající volbou k jídlu a je známé svou jedinečnou sladkou chutí. Objevíte zde také místní restaurace nabízející čerstvé mořské plody a tradiční ligurské pokrmy.

Pokud se chcete do Manaroly dostat, nejlepší cestou je vlak z La Spezie nebo jiných městeček v Cinque Terre. Městečko je přístupné pěšky po turistických stezkách, které spojují všechny vesnice Cinque Terre. Počítejte ale spíše s delšíma procházkami. Například z Corniglie, vám to bude trvat víc než hodinu a půl pěšky, nebo čtyři minuty vlakem. V okolí se dá parkovat jenom na dvou parkovištích Posella a Acquarino, které jsou vzdáleny 10-15 minut chůze od města.

Mapa a okolí

Parkování

Parkování na parkovišti Posella, nebo Acquarino při Manarole. Cena parkovného je 2,5 € za hodinu, nebo 20 €. Možnost zakoupit parkování i na více dní.

Máte k místu doplňující informace?

Našli jste chybu nebo máte k místu doplňující informace? Dejte nám prosím vědět na e-mail mista@trvl.cz. Za každou připomínku jsme vděční.

Další místa

Město

San Gimignano

Siena, Toskánsko

PřírodaZajímavé místo

Rifugio Genova

Val di Funes, Dolomity

PamátkaVyhlídkaZajímavé místo

Santuario della Madonna di Dinnammare

Messina, Sicílie

Manarola () je jedním z míst a tipů na výlety, které TRVL.cz nabízí. V detailu místa jako je toto se dozvíte základní informace, jako otevírací doba, náročnost terénu či naše hodnocení místa. Kromě míst trvl.cz nabízí i blog, podrobné průvodce destinacemi, například Island, Norsko či Madeira.