menu
Ponta de São Lourenço - Caniçal, Madeira Ponta de São Lourenço - Caniçal, Madeira Ponta de São Lourenço - Caniçal, Madeira
Ověřeno PřírodaVyhlídka
Otevírací doba

Neustále otevřeno

Časová náročnost

1 - 3 hodiny

Náročnost

Vysoká náročnost

Parkování

Dedikované parkoviště

Na konci silnice • Více
Občerstvení

K dispozici

Děti

Vhodné pro děti

Psi

Nespecifikováno

Dron

Možné létat s dronem

Ponta de São Lourenço je nejvýchodnější oblast ostrova Madeira, která nabízí nádherný výhledy na oceán a barevné skalní útvary. Pokud si Madeiru představujete jako zelený ostrov s mnoha druhy rostlin, v případě oblasti Ponta de São Lourenço na to rovnou zapomeňte. Tato část ostrova totiž svým zabarvením půdy i vegetací připomíná spíše měsíční krajinu, což je dáno zejména tím, že jde o velmi suchou část Madeiry, která je navíc vystavena silnému větru od oceánu.

Co v této oblasti určitě můžeme doporučit je turistická trasa PR8, která vede v podstatě skrze celý poloostrov a kterou si navíc můžete „zpříjemnit“ prudkým výšlapem na vrchol Pico do Furado, odkud je pravděpodobně nejlepší výhled na nejvýchodnější bod ostrova Madeira. Připravte se však na trochu náročnější 8 kilometrů dlouhou trasu, na kterou si nezapomeňte přibalit také vodu a svačinu – čeká vás totiž sucho a převýšení necelých 400 metrů. Odměnou však budou opravdu nádherné výhledy i krajina.

Pokud tuto východní oblast Madeiry navštívíte, nezapomeňte se cestou zastavit také na další nádherné a lépe dostupné vyhlídce, Miradouro da Ponta do Rosto.

Mapa a okolí

Občerstvení

Na konci trasy PR8 se nachází, v malém údolí, menší kavárna. Ta však v době naší návštěvy byla bohužel zavřená (říjen 2022). Úplně na začátku trasy, u kruhového objezdu, však najdete stánek s občerstvením, který zejména na konci treku bude vyloženě za odměnu.

Parkování

Zaparkovat můžete zdarma na konci silnice, v okolí kruhového objezdu.

Máte k místu doplňující informace?

Našli jste chybu nebo máte k místu doplňující informace? Dejte nám prosím vědět na e-mail mista@trvl.cz. Za každou připomínku jsme vděční.

Další místa

JezeroPřírodaVodopád

Vodopád 25 Fontes

Serra da Água

VyhlídkaZajímavé místo

Pico dos Barcelos

Funchal

MěstoPamátkaPříroda

São Vicente

São Vicente

Ponta de São Lourenço () je jedním z míst a tipů na výlety, které TRVL.cz nabízí. V detailu místa jako je toto se dozvíte základní informace, jako otevírací doba, náročnost terénu či naše hodnocení místa. Kromě míst trvl.cz nabízí i blog, podrobné průvodce destinacemi, například Island, Norsko či Madeira.