menu
Vodopád 25 Fontes - Serra da Água Vodopád 25 Fontes - Serra da Água Vodopád 25 Fontes - Serra da Água
Ověřeno JezeroPřírodaVodopád
Otevírací doba

Neustále otevřeno

Časová náročnost

1 - 3 hodiny

Náročnost

Střední náročnost

Parkování

V okolí

Občerstvení

Bez občerstvení

Děti

Vhodné pro děti

Psi

Vhodné pro psy

Dron

Nespecifikováno

Levada a vodopád 25 Fontes (v překladu 25 pramenů) je rozhodně jednou z těch navštěvovanějších přírodních atrakcí na Madeiře; pokud se ale na hike vypravíte dostatečně brzy ráno, vyhnete se davům turistů a budete mít jezero i s vodopádem skoro pro sebe.

K jezeru se dá dostat několika cestami – my si vybrali kratší variantu, která má sice jen něco málo přes tři kilometry, ale zase na nich nasbírá převýšení skoro 400 metrů. Hike tedy rozhodně nějakou dobu zabere; kromě převýšení je však nenáročný a snadno přístupný.

Samotný vodopád je třicet metrů vysoký a (jak už název napovídá) představuje celou řadu pramenů, které stékají dolů po skále a vytvářejí jezero, které nabízí ideální příležitost k rychlému osvěžení se uprostřed hiku.

Mapa a okolí

Tipy na parkování

Parkování Cascata 25 Fontes

Ponta do Sol

Typ

Neoficiální parkoviště

Placené

Ne

Parkování přes noc

Dovoleno

Omezení

Ne

Parkoviště umožňuje přístup k několikakilometrovému hiku k levadě a vodopádům 25 Fontes, stejně tak jako několika dalším výletům v pohoří Serra da Água.

Máte k místu doplňující informace?

Našli jste chybu nebo máte k místu doplňující informace? Dejte nám prosím vědět na e-mail mista@trvl.cz. Za každou připomínku jsme vděční.

Další místa

Vyhlídka

Miradouro da Santinha

Porto Moniz

PřírodaVyhlídka

Ponta de São Lourenço

Caniçal, Madeira

JezeroPřírodaVodopád

Lagoa do Vento

Serra de Água

Vodopád 25 Fontes () je jedním z míst a tipů na výlety, které TRVL.cz nabízí. V detailu místa jako je toto se dozvíte základní informace, jako otevírací doba, náročnost terénu či naše hodnocení místa. Kromě míst trvl.cz nabízí i blog, podrobné průvodce destinacemi, například Island, Norsko či Madeira.