menu
Ribeira de Inferno - Sao Vicente Ribeira de Inferno - Sao Vicente Ribeira de Inferno - Sao Vicente
Ověřeno PřírodaVyhlídka
Otevírací doba

Neustále otevřeno

Časová náročnost

Méně než 1 hodina

Náročnost

Nízká náročnost

Parkování

V okolí

Véu da Noiva • Více
Občerstvení

Bez občerstvení

Děti

Vhodné pro děti

Psi

Vhodné pro psy

Dron

Nespecifikováno

Ribeira de Inferno je krátkou procházkou v okolí města Sao Vicente na severním břehu Madeiry. Místo je přístupné z nedalekého parkoviště (odkud se dá procházka jednoduše spojit s vyhlídkou a vodopádem Véu da Noiva) nebo z města Sao Vicente, kde se dá zaparkovat přímo ve městě a vyrazit na krátkou a nenáročnou trasu.

Jedná se o starou cestu po severním pobřeží Madeiry; cesta byla nahrazena tunely pod horami pro snadnější přepravu a po staré variantě tak už nejezdí auta a poskytuje tak procházkou s výhledy na oceán, strmé útesy a hned několik vodopádů, které trasa míjí. Ačkoliv se jedná o krátkou a nenáročnou trasu, chodník se místy lehce rozpadá a proto je potřeba dávat pozor.

Ribeira de Inferno je nejkrásnější při západu slunce a zejména pokud zůstáváte ve městě Sao Vicente (které je, se svým umístěním uprostřed ostrova, skvělým výchozím bodem pro výlety), jedná se o ideální večerní procházku.

Mapa a okolí

Tipy na parkování

Parkoviště Véu da Noiva

Typ

Oficiální parkoviště

Placené

Ne

Parkování přes noc

Dovoleno

Omezení

Ne

Malé parkoviště vedle silnice umožňuje přístup k vyhlídce a vodopádu Véu da Noiva, stejně tak jako k nedalekému Ribeira do Inferno.

Máte k místu doplňující informace?

Našli jste chybu nebo máte k místu doplňující informace? Dejte nám prosím vědět na e-mail mista@trvl.cz. Za každou připomínku jsme vděční.

Další místa

Příroda

Caldeirão do Inferno

Caldeirão do Inferno

PřírodaVyhlídkaZajímavé místo

Ponta do Pargo

Calheta

Město

Funchal

Madeira

Ribeira de Inferno () je jedním z míst a tipů na výlety, které TRVL.cz nabízí. V detailu místa jako je toto se dozvíte základní informace, jako otevírací doba, náročnost terénu či naše hodnocení místa. Kromě míst trvl.cz nabízí i blog, podrobné průvodce destinacemi, například Island, Norsko či Madeira.