menu
Lagoa do Vento - Serra de Água Lagoa do Vento - Serra de Água Lagoa do Vento - Serra de Água
Ověřeno JezeroPřírodaVodopád
Otevírací doba

Neustále otevřeno

Časová náročnost

1 - 3 hodiny

Náročnost

Střední náročnost

Parkování

V okolí

Rabaçal • Více
Občerstvení

K dispozici

Děti

Vhodné pro děti

Psi

Vhodné pro psy

Dron

Nespecifikováno

Lagoa do Vento je jedním ze spíše méně známých vodopádů v srdci Maidery, ale určitě stojí za návštěvu. Velké jezero spolu s vodopádem jsou dechberoucí a navíc nabízí vyhlídku na druhý vodopád Risco, který navazuje na jezero a pokračuje směrem do prudkého údolí. Jezero Vento se zejména v letních měsících přímo vybízí ke krátkému osvěžení (nebo spíše otužování) a jeho okolí je v polovině trasy ideální zastávkou na svačinu s výhledem do přírody.

K jezeru se dá dostat hned několika cestami a je možné hike spojit s některými dalšími přílehlými vodopády či jezery (vodopád Risco, nebo trochu vzdálenější vodopád 25 Fontes); my jsme zvolili dohromady cca 6 kilometrovou cestu z parkoviště Rabaçal. Trasa má převýšení bezmála 300 metrů a ačkoliv si na hike musíte vyhradit pár hodin, nejedná se o náročnou tůru.

Zhruba v polovině trasy je možné zastavit se v kavárně Rabaçal Nature Spot Café, která kromě kávy, kombuchy a celé řady výborného pečiva a zákusků vyniká také přítomností celé řady drobných ptáčků, kteří se slétají kolem venkovní terasy a nebojí se návštěvníků – zejména pokud si objednáte něco k snědku.

Mapa a okolí

Tipy na jídlo v okolí

Rabaçal Nature Spot Cafe

• Kavárna • $$

Rabaçal Nature Spot Café je ideální zastávkou zhruba v polovině cesty od parkoviště Rabaçal k jezeru a vodopádu Lagoa do Vento. Kromě kávy, kombuchy a celé řady výborného pečiva a zákusků vyniká také přítomností celé řady drobných ptáčků, kteří se slétají kolem venkovní terasy a nebojí se návštěvníků – zejména pokud si objednáte něco k snědku.

Tipy na parkování

Parkoviště Rabaçal

Typ

Oficiální parkoviště

Placené

Ne

Parkování přes noc

Dovoleno

Omezení

Ne

Parkoviště Rabaçal je ideálním výchozím bodem pro celou řadu hiků v pohoří Serra da Água na Madeiře, včetně jezera Lagoa do Vento nebo vodopádu Risco.

Máte k místu doplňující informace?

Našli jste chybu nebo máte k místu doplňující informace? Dejte nám prosím vědět na e-mail mista@trvl.cz. Za každou připomínku jsme vděční.

Další místa

Vyhlídka

Cabo Girão

Câmara de Lobos

Vyhlídka

Poças do Governador

Funchal

Město

Porto Moniz

Porto Moniz

Lagoa do Vento () je jedním z míst a tipů na výlety, které TRVL.cz nabízí. V detailu místa jako je toto se dozvíte základní informace, jako otevírací doba, náročnost terénu či naše hodnocení místa. Kromě míst trvl.cz nabízí i blog, podrobné průvodce destinacemi, například Island, Norsko či Madeira.