menu
Lago di Braies - Jižní Tyrolsko Lago di Braies - Jižní Tyrolsko Lago di Braies - Jižní Tyrolsko
Ověřeno Jezero
Otevírací doba

Neustále otevřeno

10. 7. - 10. 9., pouze brzy ráno a odpoledne • Více
Časová náročnost

1 - 3 hodiny

Náročnost

Střední náročnost

Parkování

Dedikované parkoviště

P1 - P4 • Více
Občerstvení

K dispozici

Děti

Vhodné pro děti

Psi

Vhodné pro psy

Dron

Zákaz dronů

Lago di Braies jednoznačně patří mezi nejznámější a nejnavštěvovanější jezera a obecně místa na severu Itálie, respektive v oblasti Jižního Tyrolska. A není divu, jde opravdu o kouzelné místo s mnoha krásnými výhledy do okolí. Jezero je proslulé zejména typickými loďkami, které si můžete zapůjčit – jde však o velmi turistickou a nákladnou záležitost a pokud nutně nepotřebujete fotku z loďky na Instagram, můžete tuto aktivitu klidně přeskočit.

Co bychom ale doporučili místo toho, je procházka kolem celého jezera. S převýšením zhruba 100 metrů a délkou kolem 3,5 km se dostanete k mnoha krásným výhledům na jezero a jeho okolí. Na cestě, která není celá zpevněná a není tak vhodná úplně pro kočárky, je navíc několik možností na zastávku, posezení či rychlou svačinu.

Mapa a okolí

Přístupnost

Jak již bylo zmíněno, Lago di Braies je jedno z nejnavštěvovanějších míst v Dolomitech, k čemuž se váže také dostupnost autem a parkování. Na místě je hned několik parkovišť, která se však ráno velmi rychle zaplní. I kvůli tomuto faktu se místní správa rozhodla zavést v období od 10. 7. do 10. 9. omezení na vjezd do oblasti, a to tak, že se mezi 9:30 a 16:00 k jezeru jednoduše autem nedostanete. Využít však můžete i alternativy v podobě autobusů. Tak či tak však doporučujeme Lago di Braies navštívit ideálně mimo hlavní sezónu, například i v zimě se k jezeru dá dostat (pokud tedy není v oblasti sněhová kalamita :)).

Máte k místu doplňující informace?

Našli jste chybu nebo máte k místu doplňující informace? Dejte nám prosím vědět na e-mail mista@trvl.cz. Za každou připomínku jsme vděční.

Další místa

Památka

Bazilika di San Miniato

Florencie, Toskánsko

MěstoPamátka

Syrakusy

Sicílie

PamátkaPřírodaZajímavé místo

Cappella della Madonna di Vitaleta

Val d'Orcia, Toskánsko

Lago di Braies () je jedním z míst a tipů na výlety, které TRVL.cz nabízí. V detailu místa jako je toto se dozvíte základní informace, jako otevírací doba, náročnost terénu či naše hodnocení místa. Kromě míst trvl.cz nabízí i blog, podrobné průvodce destinacemi, například Island, Norsko či Madeira.