🌍 Cesta na sever, aneb první TRVL.cz Meetup se blíží! Registrujte se zdarma.

menu

Výlet lodí za delfíny na Madeiře? Tourist trap, která stojí za to

Martin & Tina 01. 11. 2023
CestováníVýlety

Portugalský ostrov Madeira nabízí nespočet různých aktivit, ať už jde o turistiku, koupání, zdolávání levád či sledování východu slunce. Mezi neméně populární aktivity patří i sledování delfínů na otevřeném moři. Tento výlet na několik hodin nabízí hned několik společností, většina z nich sídlící v hlavním městě Funchal. Jednou z nich je i společnost Magic Dolphin, kterou můžeme po naší návštěvě Madeiry na podzim roku 2022 doporučit.

Nejpopulárnější výlet skrze tuto společnost je 3hodinový výlet eco katamaránem, vždy s průvodci, kteří jsou schopni nejen o delfínech vyprávět dlouhé hodiny. V okolí Madeiry se totiž pohybuje hned několik druhů delfínů a každý je svým způsobem unikátní. Průvodce je tak připraven vám popsat příběh každého druhu, včetně včasných upozornění, jakým směrem se z katamaránu máte dívat, aby vám nic neuteklo.

Na naší cestě jsme narazili na velmi vzácný druh delfínů drsnozubých, které jsme nejdříve pozorovali z katamaránu z větší dálky, po několika minutách se však přiblížili blíže k lodi a pluli jen pár centimetrů od nás. O skvělý zážitek tak bylo postaráno.

Cenově je sledování delfínů na Madeiře vcelku dostupnou záležitostí, za zmíněné 3 hodiny na lodi zaplatíte 30 EUR za dospělou osobu (v roce 2023), což je v přepočtu zhruba 750 Kč. Ačkoli se na první pohled může zdát, že jde o tzv. turistickou past, v případě že budete mít štěstí a uvidíte jeden či více druhů delfínů, rozhodně nebudete litovat.

Nemáš čas na plánování?

Sestavíme ti itinerář přesně na míru. Rychle, přehledně a podle našich osobních zkušeností z cest po celém světě. Již od 1 990 Kč.

Zjistit více

Přečtěte si také

Všechny články
Cestování

Přímé lety z Prahy na Island jsou zpět! Play nabízí cesty 2x týdně

Martin & Tina 25. 04. 2024

Cestování

Jak vyfotit polární záři? Tipy na focení fotoaparátem i telefonem

Martin & Tina 20. 02. 2024