menu
Wilder See - Dolomity Wilder See - Dolomity Wilder See - Dolomity
Ověřeno Zajímavé místoJezeroPřírodaVyhlídka
Otevírací doba

Neustále otevřeno

Časová náročnost

Celý den

Náročnost

Vysoká náročnost

Parkování

Dedikované parkoviště

Občerstvení

K dispozici

Děti

Nevhodné pro děti

Psi

Vhodné pro psy

Dron

Možné létat s dronem

Celodenním okružním hikem z Vals, přes Fane Alm se dostanete až k horskému jezeru Wilder See. Jezero leží v údolí mezi vrcholy Kalkgrubenspitz (2 738 m n. m.) a Wilde Kreuzspitze (3 135 m n. m.). Turistická okružní trasa vás protáhne nejkrásnějšími místy v této oblasti.

Auto můžete nechat na parkovišti u Fane Alm, odkud se pěšky vydáte po značené stezce č. 17. Okruh je dlouhý 16 km, s převýšením 1 165 m. Krajina jihozápadní část Zillertalských Alp vypadá velmi skandinávsky. Po cestě potkáte spousty kraviček, svišťů i horských chat, kde se můžete zahřát a občerstvit.

Nahoru vedou i traily vhodné pro sjezdová kola a zdatnějším cyklistům bychom tento výlet rozhodně doporučili. Cesta naopak není vhodná pro malé děti a kočárek. Těsně před vyhlídkou na Wilder See je i pár hodně úzkých nezpevněných cest, kde jsou bezpečnostní lana.

 

Mapa a okolí

Máte k místu doplňující informace?

Našli jste chybu nebo máte k místu doplňující informace? Dejte nám prosím vědět na e-mail mista@trvl.cz. Za každou připomínku jsme vděční.

Další místa

MěstoJezero

Sirmione

Lago di Garda, Brescia

Památka

Santa Maria del Fiore

Florencie, Toskánsko

PřírodaZajímavé místo

Rifugio Genova

Val di Funes, Dolomity

Wilder See () je jedním z míst a tipů na výlety, které TRVL.cz nabízí. V detailu místa jako je toto se dozvíte základní informace, jako otevírací doba, náročnost terénu či naše hodnocení místa. Kromě míst trvl.cz nabízí i blog, podrobné průvodce destinacemi, například Island, Norsko či Madeira.