🌍 Cesta na sever, aneb první TRVL.cz Meetup se blíží! Registrujte se zdarma.

menu
Bílé (sloní) kameny - Rynoltice Bílé (sloní) kameny - Rynoltice Bílé (sloní) kameny - Rynoltice
Ověřeno Příroda
Otevírací doba

Neustále otevřeno

Časová náročnost

Méně než 1 hodina

Náročnost

Nízká náročnost

Parkování

V okolí

u zastávky • Více
Občerstvení

Bez občerstvení

Děti

Vhodné pro děti

Psi

Vhodné pro psy

Dron

Možné létat s dronem

Bílé kameny, nazývané také jako Sloní, jsou seskupením několika pískovcovích skal u obce Rynoltice na severu Čech. Skály rozdělují 3 velké pukliny a nejen z výšky opravdu připomínají nejednoho slona. Zabarvení do bíla je způsobeno obsahem kaolinitu, tedy jílovým minerálem.

Bílé kameny jsou vysoké zhruba 20 metrů a skvělá podívaná je na ně z dálky i zblízka. Na místě je k dispozici i několik turistických cedulí s podrobnějšími informacemi o skalách i okolí.

Mapa a okolí

Další fotografie místa na Instagramu

Parkování

Zaparkovat lze zdarma zhruba 20 minut od Bílých kamenů, a to u autobusové zastávky Jitrava naproti benzínové pumpě. Ke skalám odtud vede červená turistická stezka.

Máte k místu doplňující informace?

Našli jste chybu nebo máte k místu doplňující informace? Dejte nám prosím vědět na e-mail mista@trvl.cz. Za každou připomínku jsme vděční.

Další místa

Zajímavé místo

Archeopark Pavlov

Pavlov

PřírodaVyhlídka

Tetínské vyhlídky

Tetín

MěstoVyhlídka

Lipno nad Vltavou

Český Krumlov

Bílé (sloní) kameny () je jedním z míst a tipů na výlety, které TRVL.cz nabízí. V detailu místa jako je toto se dozvíte základní informace, jako otevírací doba, náročnost terénu či naše hodnocení místa. Kromě míst trvl.cz nabízí i blog, podrobné průvodce destinacemi, například Island, Norsko či Madeira.