menu
Gljúfrabúi - Island Gljúfrabúi - Island Gljúfrabúi - Island
Ověřeno PřírodaVodopád
Otevírací doba

Neustále otevřeno

Časová náročnost

Méně než 1 hodina

Náročnost

Nízká náročnost

Parkování

Dedikované parkoviště

Občerstvení

Bez občerstvení

Děti

Nespecifikováno

Psi

Nevhodné pro psy

Dron

Nespecifikováno

Gljúfrabúi je schovaný v úzké soutěsce poblíž Seljalandsfossu a nabízí jedinečný a okouzlující zážitek. Návštěvu těchto dvou vodopádů určitě spojte do jedné, auto zaparkujete u Seljalandsfossu a dojdete až k Gljúfrabúi, je to kousek, dohromady maximálně 3 kilometry. 

To, co ho dělá výjimečným, je jeho odlehlá poloha a hlavně to, že je schovaný a zvenku jej vlastně ani neuvidíte. Chcete-li se dostat k  vodopádu, budete muset projít úzkým prostorem ve skále a brodit se tekoucí vodou – pokud bude více vody, je to spíš na holinky nebo vysoké pohorky, pokud vody nebude hodně, můžete přejít po kamenech suchou nohou. Může se však stát, že vody bude tolik, že se tam ani nebude možné dostat, problémem pak není voda tekoucí po zemi, ale spíš ta přímo z vodopádu. Jakmile se ocitnete uvnitř, odměnou vám bude pohled na vodopád, který proudí dolů ze stropu soutěsky. Dejte ale pozor na to, že mokré kameny mohou pěkně klouzat, na místě se tak pohybujte opravdu opatrně. Je tam i velký kámen, na který se dá vylézt v případě, že pokud není vody moc.

Gljúfrabúi za to určitě stojí, navíc ne každý turista ze Seljalandsfossu tam dojde, může se vám tak poštěstit, že tam budete úplně sami.

Mapa a okolí

Parkoviště

Zaparkujte na placeném parkovišti u Seljalandsfossu.

Máte k místu doplňující informace?

Našli jste chybu nebo máte k místu doplňující informace? Dejte nám prosím vědět na e-mail mista@trvl.cz. Za každou připomínku jsme vděční.

Další místa

Pláž

Reynisjara

Vík

MěstoPamátka

Sun Voyager

Reykjavík

Zajímavé místoAtrakce

Vök Baths

Island

Gljúfrabúi () je jedním z míst a tipů na výlety, které TRVL.cz nabízí. V detailu místa jako je toto se dozvíte základní informace, jako otevírací doba, náročnost terénu či naše hodnocení místa. Kromě míst trvl.cz nabízí i blog, podrobné průvodce destinacemi, například Island, Norsko či Madeira.