menu
Poco do Candeeiro - Seixal Poco do Candeeiro - Seixal Poco do Candeeiro - Seixal
Ověřeno PřírodaVodopád
Otevírací doba

Neustále otevřeno

Časová náročnost

1 - 3 hodiny

Náročnost

Střední náročnost

Parkování

V okolí

Poco do Candeeiro • Více
Občerstvení

Bez občerstvení

Děti

Vhodné pro děti

Psi

Vhodné pro psy

Dron

Nespecifikováno

Vodopád Poco do Candeeiro je rozhodně jedním z méně známých vodopádů a jezer na Madeiře, a nabízí tak nerušený v klid v přírodě bez davů turistů. Místo se nachází v horách na jih od města Seixal, poblíž vesničky Chão da Ribeira.

Vodopád následuje řeku Ribeira do Seixal, která je však zejména v letních měsících takřka vyschlá a umožňuje tak hike korytem řeky. K vodopádu se dá dostat hned dvěma způsoby – zezdola (kde se pod vodopádem nabízí velké jezero) nebo shora (méně navštěvovaná varianta, ke které je potřeba překonat cestu korytem řeky; nabízí pak ale koupání v tůňkách nad vodopádem a výhled do propasti s několik desítek metrů vysokým vodopádem).

V údolí Chão da Ribeira se nachází celá řada dalších vodopádů a vesnička je ideálním výchozím bodem pro méně známé hiky na Madeiře. Vodopád Poco do Candeeiro je jedním z nejsnáze přístupných vodopádů v údolí, i tak se ale jedná spíše o skrytý klenot Madiery, kde budete s trochou štěstí obdivovat krásy vodopádu úplně sami.

Mapa a okolí

Tipy na parkování

Parkování Poco do Candeeiro

Seixal

Typ

Neoficiální parkoviště

Placené

Ne

Parkování přes noc

Dovoleno

Omezení

Ne

Parkoviště na začátku trasy k vodopádu a jezírkům Poco do Candeeiro.

Máte k místu doplňující informace?

Našli jste chybu nebo máte k místu doplňující informace? Dejte nám prosím vědět na e-mail mista@trvl.cz. Za každou připomínku jsme vděční.

Další místa

Město

Santana

Santana

JezeroPřírodaVodopád

Vodopád 25 Fontes

Serra da Água

Památka

Cristo Rei

Garajau

Poco do Candeeiro () je jedním z míst a tipů na výlety, které TRVL.cz nabízí. V detailu místa jako je toto se dozvíte základní informace, jako otevírací doba, náročnost terénu či naše hodnocení místa. Kromě míst trvl.cz nabízí i blog, podrobné průvodce destinacemi, například Island, Norsko či Madeira.